ICT en Techniek

Pak het linkbuilden goed aan

woensdag, 29-10-2014  

Als je zelfstandig ondernemer bent, heb je deze les waarschijnlijk al lang geleden geleerd: half werk doen brengt je nergens. Wanneer je een bepaald doel wilt behalen dan zul je daar voor moeten gaan. Daar hoef je trouwens geen zelfstandig ondernemer voor te zijn om dat te leren, maar het is voor veel mensen vaak wel de snelste manier. Doordat je werkt voor jezelf zijn alle resultaten die je behaalt ook direct op jezelf te betrekken. Je leert dus meteen hoe belangrijk het is om een goede motivatie te hebben en ambitieus te zijn. Met name dat laatste dat zijn de meeste ondernemers wel. Je wilt altijd een stap verder en het liefst doe je alle dingen zelf. Soms is het echter verstandig om bepaalde dingen uit te besteden aan een professional die er veel verstand van heeft. Dit kan je niet alleen veel tijd besparen, maar wanneer je het op de juiste manier aanpakt kun je via deze optie ook nog eens heel erg veel leren. Door te kijken hoe een professional het aanpakt kun je zelf besluiten hoe jij dat in jouw andere strategieën kunt toepassen. Bij linkbuilden is dat bijvoorbeeld ook het geval. Deze vorm van SEO is erg opkomend en nog maar weinig ondernemers hebben er echt verstand van hoe je dit het beste kunt aanpakken. De juiste vorm van linkbuilden toepassen op je bedrijf kan je echter heel veel voordelen opleveren voor je website.

  • meer bezoekers
  • hoger in Google
  • betere zichtbaarheid
  • snellere groei

Linkbuilden brengt dus niet alleen voordelen voor je website, maar ook voor je bedrijf. Meer bezoekers op je website kan natuurlijk leiden tot meer betalende klanten en dat is natuurlijk waar zelfstandige ondernemers naar op zoek zijn. Alle ondernemers willen eigenlijk altijd meer klanten. Meer klanten betekent namelijk ook een groei van je bedrijf en dat is iets waar we allemaal naar streven.

Linkbuilden, doe het goed

Per ondernemer verschilt het wat we wel en niet zelf doen. De een bouwt met gemak zijn eigen website, de ander laat dit liever aan een ander over. En dan zijn er ook nog veel ondernemers die het willen leren. Ook bij het linkbuilden zie je die verschillen. Bij Webhog kunnen ze je helpen met het opzetten van je linkbuilden strategie en hoe je dit precies kunt inzetten om je doelen te behalen. De ene ondernemer pakt het direct zelf op en gaat ermee aan de slag nadat Webhog ze op de juiste weg hebben gewezen. Voor een ander is linkbuilden onbegonnen werk. Ze begrijpen het niet of het lukt ze niet om de bepaalde strategie op de juiste manier toe te passen. Het is natuurlijk zonde om hier tijd en geld in te stoppen en er niets uit te krijgen. In die gevallen kun je het linkbuilden het beste uitbesteden. Ook wanneer je het wel wilt leren is dat slim. Je kunt dan kijken hoe de professional het aanpakt en langzaam aan steeds meer zelf gaan doen. Het is maar net waar je voorkeuren liggen. Linkbuilden is absoluut iets dat je eventueel zelf kunt doen, maar je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Wanneer je niet precies weet of je wel op de juiste manier het linkbuilden aan het toepassen bent is het tijd om hier eens over te praten met een professional van Webhog. Zij kunnen dan voor je bekijken wat je tot nu toe gedaan hebt en hoe je dan verder moet. Ze kunnen je natuurlijk ook helpen wanneer je nog niet aan de slag bent gegaan met linkbuilden. Ze zetten dan een strategie voor je op. Er wordt dan daarna bepaald hoe deze wordt uitgevoerd en door wie.

Geef het linkbuilden helemaal uit handen

Linkbuilden kan op veel verschillende manieren aangepakt worden. Daarom kan iedere ondernemer er mee aan de slag. Degene die het graag zelf doen, maar ook degene die het helemaal uit handen willen geven. Het linkbuilden wordt bepaald aan de hand van je doelen en wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Wil je het helemaal uit handen geven en er dus zelf helemaal geen tijd aan kwijt zijn? Dan is het onhandig om artikelen voor andere websites te schrijven, maar je kunt dan wel doen aan linkruil. Dat kun je met een gerust hart aan de professionals over laten. Hetzelfde geldt voor het aanpassen van je strategie. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om in een keer de juiste strategie op te zetten met het linkbuilden. Soms lukt het in het begin wel, maar moet je op een later moment voor een ander soort aanpak kiezen. Een professional kan dit heel erg goed voor je in de gaten houden. En natuurlijk de aanpak aanpassen wanneer dat nodig blijkt te zijn. Ben je op zoek naar een combinatie van het linkbuilden? Je wilt wel graag iets zelf doen, maar je kunt niet alles aanpakken? Dan kun je natuurlijk bepaalde dingen overlaten aan een professional. Bijvoorbeeld het bekijken van de statistieken. Een professional ziet direct wat er aan de hand is. Dit kun je natuurlijk leren te herkennen, maar zeker in het begin zul je misschien nog wel eens dingen missen en dat wil je niet. Een goede aanpak van het linkbuilden is dus heel erg belangrijk. Dit is de stap die je moet nemen voordat je er echt mee aan de slag gaat. Neem dus vandaag nog contact op met Webhog om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.


Comments are closed.